2006 Montreal Program

2006 Chicago Program

-------

Join Team GLAF

Donate to the GLAF Heroes Fund

-------

Online Video of Keynotes from 2003 and 2004

2004 Program

2003 Program

Sports Leadership Congress

Bulletin Board

Survey/Vote

Sponsor/Advertise

Donate

Link to Us

Mailing List






 

The Sports Leadership Congress is a sub-component of the International Gay & Lesbian Athletics Conference. It is a full day of "roundtables" created for the purpose of idea exchange and learning from sports leaders. New and existing organizations have something to learn from one another. Share templates, what works, what doesn't, strategies, management techniques, training, fund raisers, event management, etc. There is an online discussion group for those sports leaders/board-members that would like to help shape this growing community. As leaders in our sports community, these sessions are completely driven by you.

Last year's SLC 2003 was a tremendous success with over 50 attending sports leaders from around the world. This year we expect at least 100 attendees (overall conference participation is expected to be 300 attendees) Join us or more collaborative learning.

Join Email List: Sports Leadership Email Discussion List. Sign up for the list, introduce yourself, your organization, and discuss issues that you'd like to have answered and/or collect opinions.

Also see:
+ Athlete Scholarship Fund Raising Dinner (separate fee) (Sat, Mar 27)

DayBeginning Time Duration Event
Fri, Mar 26, 2004 8:30 AM
9:00 AM
30 min Bagels, coffee, juice & fruit to be served. Name tags & self introductions.
 9:00 AM
9:15 AM
15 min Official introductions of moderator and support staff. Layout of day's schedule speakers and classrooms.
 9:15 AM
10:30 AM
1.25 hours Russell Roybal from The Gill Foundation, "Ready, Set, Raise! What You Need to Know About Fundraising"
 10:35 AM
12:00 PM
1.5 hours Second Scheduled Speaker is Dori Shields, Executive V.P. of Casswood Insurance Agency Ltd.: Insurance needs of sports clubs, organizations and tournaments. “Choosing the right insurance for your sporting needs”
 12:00 PM
12:15 PM
15 min + Montreal Sports Festival (5 minutes)
+ Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA) (10 minutes)
 12:15 PM
1:15 PM
1 hour Lunch break
 1:15 PM
1:30 PM
15 min + Federation of Gay Games
+ Gay Games Chicago
 1:30 PM
2:30 PM
1 hour Case study group session: Speakers Alden Clark & Andy Freilich will speak on the history of the Frontrunners Club. Along with some facts, figures and significant events that were milestones in the clubs history, they will discuss the impact that it has made, touching on events such as club building activities and their community involvement.
 2:30 PM
4:00 PM
1.5 hours Small group sessions: Participants will break up into four smaller groups and discuss pre-determined topics and conduct a free flow of ideas within these meetings
 4:00 PM
5:00 PM
1 hour Wrap up of day's events and plan next tasks

SEE FULL PROGRAM FOR FRI, SAT, SUN

Presenting Organizations:

About the Gill Foundation (www.gillfoundation.org)

Founded by software entrepreneur Tim Gill in 1994, the Gill Foundation celebrates 10 years of investing in change. The foundation's mission is to secure equal opportunity for all people, regardless of sexual orientation or gender identity, by providing grants to nonprofit organizations, strengthening the leadership and managerial skills of nonprofit leaders, increasing financial resources to nonprofit organizations, strengthening democratic institutions and building awareness of the contributions people of diverse sexual orientations and gender identities make to American society. With an endowment of approximately $220 million, the foundation is the nation's largest funder of LGBT organizations – and has invested nearly $54 million in nonprofits throughout the cou